Titel

Over Haarpunt

Kapsalon Haarpunt bestaat uit twee filialen. Eén in IJmuiden en één in Heemskerk.

Haarpunt staat bekend als de kapsalon voor het hele gezin. De hoogste kwaliteit voor een betaalbare prijs. Wij werken zonder afspraak, omdat we voor iedereen de tijd willen nemen. In onze salons werken wij met de merken Kis en Lanza. Ook kun je bij ons professionele kappersspullen kopen. Wij verkopen onder andere verzorgingsproducten voor het haar, tondeuses, föhnen, stijltangen, krultangen, scharen, watergolfrollers, borstels, kleuring voor thuis en nog veel meer. Uiteraard geven wij gratis advies hoe u het beste thuis u haar kunt kleuren en wat u eventueel kan gebruiken. Al onze medewerkers zijn opgeleid om u een goed advies te kunnen geven.


Eigenaren Rob en Gwendy Rooze zijn geen onbekenden in het vak.


Rob Rooze starte op 14-jarige leeftijd de kappersschool van Amsterdam. Nadat hij in vier verschillende kapsalons gewerkt heeft, begon hij op 20-jarige leeftijd zijn eerste eigen kapsalon in Santpoort-Noord. Na 5 jaar groeide hij al uit het pand. Daarom verhuisde hij, samen met zijn vrouw Barbara, naar de Lange Nieuwstraat nr 4 in IJmuiden, om een nieuwe kapsalon te starten met 6 medewerkers. Daarnaast is hij vanaf zijn 25ste gaan werken bij Goldwell, waar hij in de avonduren altijd trainingen heeft gegeven. Toen ging Rob bij kappersgroothandel Apeldoorn (Ministry of Beauty) werken. Een nieuw bedrijf waar hij bij de start bij was. Hij heeft de Kis lijn in binnen- en buitenland opgezet en geeft nog steeds met veel passie trainingen voor Lanza en Kis. Hij is daarom altijd up to date van de nieuwste trends.


Gwendy Rooze, de dochter van Rob, runt de salon in IJmuiden. Gwendy is op 14-jarige leeftijd begonnen bij haar ouders in de zaak. Op 17-jarige leeftijd ging Gwendy naar New York voor haar opleiding/stage bij Oscar en Wendy Bond. Daarnaast heeft ze een opleiding Hair stylist gevolgd bij Mogeen in Amsterdam onder leiding van Hester Wernert. In 2019 heeft ze de opleiding Make-up artiest bij JDO Academy afgerond. Verder geeft ze al vanaf haar 18e cursussen. Gwendy is gespecialiseerd in haarverlengingen, lang haar, opsteken en alles op kleurgebied vooral de folie technieken.